Frivilliga Radioorganisationen

FRO Linköping

Kontaktinformation

FRO Linköping
Sven Westlund
Ådalagatan 1
582 26 LINKÖPING
Besök: Grenadjärgården
E-post: linkoping@fro.se
Tel: 013-120517

Välkommen till FRO Linköping

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

Grillkväll

Vårt senaste Öppet Hus ägnades åt digitalmottagning och signalbehandling, som Micke Josefsson svarade för. Nu är det dags för vårprogrammets sista aktivitet.

Välkommen till  vår traditionella grillkväll, som äger rum torsdagen den 11 juni 2015. Kom till vår lokal till  klockan 18.30.

Efter sommaren ses vi igen till genomförande av höstprogrammet.

Vi har visat upp oss

fro linkoping borensberg 2015
Lördagen den 16 maj 2015 hade radioamatörerna från Motala och Linköping en Field day i Borensberg. Man ägnade sig åt en del aktiviteter såsom långvågskommunikation, datoriserad kommunikation, antennuppskjutning  och 3D-skrivare.

En del av temat var kommunikationer i samhällets tjänst. Det berättades om läget inom FRG (kommunernas frivilliga resursgrupper) och vi presenterade FRO-verksamheten. För att illustrera vår kapacitet hade vi placerat vår sambandsvagn på området. På bilden syns inga människor så man undrar förstås var de är. Svaret är att de är bakom fotografens rygg och äter korv och annat matnyttigt.

Öppet hus den 21 maj 2015

Vårens sista Öppet Hus ägnas åt SDR med signalbehandling. Att använda en SDR (mjukvarumottagare) vid sin mottagning blir alltmer vanligt. Signaler man hör i sin mottagare kan man signalbehandla på olika sätt beroende på vad man vill ha ut av informationen. Michael Josefsson berättar den här kvällen för oss om sådan teknik.

Det blir fika som vanligt. Välkomna till en kväll i digitalmottagningens värld.

Torsdagen den 21 maj kl 18.30 i FRO-lokalen

Öppet hus 23 april 2015

Torsdagen den 23 april har vi Öppet hus i lokalen igen. Tiden är som vanligt 18.30. Vi träffas och kan diskutera sådant som intresserar oss. Naturligtvis bjuder vi på fika. Amatörradiostationen står öppen för den som vill köra lite radio.

Välkommen

Öppet hus 26 mars 2015

Torsdagen den 26 mars har vi Öppet hus i lokalen. Tiden är som vanligt 18.30. Då ses vi, fikar lite och pratar om sådant som vi gillar att prata om. Vi får se om vi kan fixa något nytt att titta på också. Vi har även amatörradiostationen öppen för den som vill köra lite radio.

Välkommen

Jodå, vi lyssnade till Grimeton

FRO Linköping Grimeton
Leif och Sven kollar med PCR2500

FRO Linköping Grimeton
Gunnar justerar sin 200varvs ramantenn

FRO Linköping Grimeton
Gunnar lyssnar med sin IC-703

FRO Linköping Grimeton
Ruben lyssnar på SAQ med Winradio

Idag fredag den trettonde samlades några av oss i vår lokal för att där bevista dagens utsändning från Grimetonstationen. Några gånger om året brukar ju denna sändare skicka ett meddelande på långvåg ut i Världen. Vi hade inga problem med att höra budskapet som denna gång var på temat fred i Världen.

Lyssna på SAQ Grimeton under Världsradiodagen fredag 13 februari 2015

Hej!

Jag såg på SSA hemsidan att SAQ Grimeton kommer att sända en hälsning
i morron, fredag.  Jag tänkte lyssna med hjälp av min Winradio, men
istället för att sitta hemma tänkte jag vara i FRO lokalen.

Kom gärna förbi och ta en fika om du har tillfälle.  Utsändningen är
16.00 CET, vår tid.  Jag är där från 15.30.

Mvh,
Leif Tollèn

Länk till SSA:s hemsida: SAQ Grimeton sänder under Världsradiodagen fredag 13 februari

Vi har haft årsmöte

FRO Linköpings årliga avdelningsstämma avhölls tisdagen den 3 februari 2015. På mötet redogjordes för verksamheten det gångna året samt presenterades planerna för det nya året. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och en ny styrelse valdes.

Nytt namn i styrelsen är Svante Valfridsson. Han är en mångårig medlem som även tidigare varit med i styrelsen.

Om du är inloggad och vill du se hur hela styrelsen ser ut kan du titta under Styrelse i menyn till vänster. Inloggade medlemmar har dessutom tillgång till årsmötesprotokollet som publicerats i en särskild artikel.

Kallelse

Medlemmarna i FRO Linköping kallas härmed till ordinarie avdelningsstämma tisdagen den 3 februari 2015 klockan 18.30 i Grenadjärgården.


Välkomna!

Ett nytt år

Snart har året 2014 gått till ända och vi kan se fram emot ett nytt förhoppningsvis spännande 2015. Om vi ser tillbaka kan vi konstatera att vi haft ett ganska bra år. Ett antal aktiviteter, som medlemmar kunnat delta i, har vi haft. För nästa år hoppas vi kunna genomföra en verksamhet som är på ungefär samma nivå.

Snart är det avdelningsstämma. Den är lagd till den 3 februari. Kallelse kommer i januari.

 fro linkoping lucia 2014 1

Foto: Sven Westlund

Vi avslutade året traditionsenligt med luciakaffe. På bilden ser vi hur den trevliga stunden gestaltade sig för de medlemmar som var där.

Styrelsen för FRO Linköping vill önska alla medlemmar och andra läsare av vår hemsida

God Jul och Gott Nytt År!

Inloggning

Endast för medlemmar

Hitta FRO nära dig