Frivilliga Radioorganisationen

FRO Linköping

Kontaktinformation

FRO Linköping
Sven Westlund
Ådalagatan 1
582 26 LINKÖPING
Besök: Grenadjärgården
E-post: linkoping@fro.se
Tel: 013-120517

Välkommen till FRO Linköping

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

Dags för årsmöte

Medlemmarna i FRO Linköping kallas till årets avdelningsstämma enligt följande.

Tid: Tisdagen den 9 februari 2016 klockan 18.30.

Plats: FRO-lokalen i frivilligorganisationernas hus i Malmslätt. Det är alltså vår nya lokal dit vi nu flyttat från Grenadjärgården.

Kallelse med dagordning utsändes direkt till medlemmarna om några dagar

Styrelsen

Inför ett nytt år

Året närmar sig nu sitt slut. Det är dags att säga farväl till 2015 och hälsa det nya året 2016 välkommet. Hösten har varit helt fokuserad på den flytt av vår lokal, som vi nu lyckosamt genomfört. Även om vi inte kommit i ordning i vår nya lokal än, finns det anledning att blicka framåt, och vi hoppas förstås att vi även fortsättningsvis ska kunna bedriva en verksamhet som gagnar såväl oss själva som våra samarbetspartners och uppdragsgivare.

Vi kommer att efter helgerna presentera vårens aktivitetsprogram Till dess vill styrelsen för FRO Linköping önska alla medlemmar och andra hemsidesbesökare

God Jul och Gott Nytt År.

Nu har vi flyttat

FRO Linköping har nu flyttat till nya lokaler. Efter att ha huserat i Grenadjärgården i Linköping i många år har vi nu fått överge denna och etablera oss i Malmslätt. Grenadjärgården, som ägs av kommunen och som hyrts av försvaret för frivilligorganisationernas räkning, ska nu få annan användning. Vi flyttade ut våra sista prylar i helgen.

Våra organisationer har nu fått nya lokaler i ett område i Malmslätt nära Malmen. Vi har flyttat dit våra ägodelar men inte fått ordning på dessa än.

Det kommer att ta lite tid att få ordning på allt som vi bara transporterat ut. Meningen är förstås att vi ska ordna det så bra för oss som möjligt. Möjlighet att använda radio där ska naturligtvis ordnas. Till det krävs antenner.

Det hus vi nu fått plats i rymmer hemvärn, frivilligorganisationer och viss basverksamhet kopplad till Malmen. Där finns också vissa gemensamma lokaler, framförallt ett större rum som kan användas som möteslokal, sammanträdesrum och lektionssal. Rummet kan bokas i vårt bokningssystem.

Som vanligt har man ju mera gods än man tror när det är dags att flytta. Det gällde oss också. Vi har kastat, skänkt, flyttat till nya lokalen och flyttat till vårt förråd. Ett stort tack till de medlemmar som hjälpte till med arbetet att flytta oss.

Det här blir förstås precis så bra som vi gör det till. När vi fått ordning på allt kommer vi att inbjuda alla medlemmar till en invigning.

Öppet hus i Grenadjärgården onsdag 14 oktober 2015 kl 18:00

Vår nya lokal har mindre golvyta än de två rum vi har idag.  Därför måste en del materiel avvecklas.  Som en del i arbetet har vi gallrat ut en del materiel som vi vill erbjuda medlemmarna att få överta gratis. Därför kommer vi att ge intresserade medlemmar möjlighet att komma och ”fynda” onsdagen den 14 oktober klockan 18.00 då vi har vi öppet hus i vår nuvarande lokal i Grenadjärgården. Där kan du plocka grejor, men också diskutera med styrelsen om framtiden och få veta mer om vad flyttningen kan medföra.
Självklart bjuder vi på fika då. Välkommen!

Då var hösten här

Vi hoppas att alla våra medlemmar och övriga läsare av vår hemsida har haft en skön sommar. Hösten är här och det är dags att gå vidare med årets sista aktiviteter.

Det har bestämts att Grenadjärgården, där vi har våra lokaler, ska avvecklas som centrum för de frivilliga försvarsorganisationerna. Den 20 november måste vi och de övriga som har lokaler i gården vara borta därifrån.

Vi har tilldelats ny lokal i Malmslätt, i ett område nära Malmen som kommer att bli militärt område. Det här innebär att vi har en flyttningsprocess framför oss. Här krävs både planering och förberedelser innan flyttlasset kan gå. Givetvis har vi redan kommit igång med detta.

Det finns tyvärr inte utrymme för så mycket annat i vår tillvaro just nu. Vi får inrikta oss på en fortsättning av vår verksamhet efter nyår.

För att minnas sommaren kan vi här se hur Erik Edström utspisas av vår kock Leif Tollén vid grillkvällen som vi hade när sommaren stod för dörren.

FRO Linkopings grillafton 2015

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök